Elise Mertens out in enkelspel, maar Limburgse wint wel Belgisch onderonsje in dubbelspel op US Open

Elise Mertens.

Elise Mertens. © AP

In een Belgisch gekleurde achtste finale moesten Greet Minnen en Alison Van Uytvanck op de US Open diep buigen voor Elise Mertens en haar Taiwanese dubbelpartner Hsieh Su-Wei: 6-0, 6-2 na minder dan een uur.

Mertens en Hsieh waren al plankgas doorheen hun eerste twee rondes gesneld (6-0, 6-0 in ronde 1; 6-4, 6-2 in ronde 2) en lieten ook nu in de eerste set geen spaander heel van de tegenstander. De Belgische tandem liep zich het vuur uit de sloffen, maar vond geen antwoord op de vaardige handjes van Hsieh aan het net en de krachtige slagen van Mertens dieper in het veld. Het duo bleef vrijwel foutloos, waardoor na amper 21 minuten de eerste set al op het droge lag. Opnieuw met een bagel.

In de tweede set werkten Minnen en Van Uytvanck zich wel in de match. Althans, een handvol minuten. Tot 2-2 ging het gelijk op, maar toen moesten de Belgen hun opslag afgeven. Het hoogste geplaatste duo op de wereldranking, dat twee maanden geleden in Wimbledon na een krankzinnige finale al een major had gewonnen, stoomde vervolgens door naar een overtuigende 6-2 zege.

In het enkelspel was de achtste finale dan weer het eindpunt voor Mertens (WTA 16). De Belgische nummer 1 liep zich te pletter tegen Aryna Sabalenka (WTA 2): 6-4, 6-1. De eerste set bood nog wat mogelijkheden voor de 25-jarige Limburgse, maar nadien werd ze overrompeld door haar voormalige dubbelpartner. “Ik heb gevochten met hart en ziel, maar het was niet ideaal om Aryna in deze fase van het toernooi tegen te komen. Ze is een zeer complete speelster geworden, die meer consistentie laat zien in grandslamtoernooien en voor mij favoriet is voor de eindzege.” (mv)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Elise Mertens

Video

Keuze van de redactie