Medvedev stoot door naar kwartfinales US Open: nu wacht verrassende Nederlander

Opluchting bij Daniil Medvedev: de klip Daniel Evans is omzeild. 

Opluchting bij Daniil Medvedev: de klip Daniel Evans is omzeild. ©  AFP

‘s Werelds nummer twee Daniil Medvedev heeft zich zondag vlot voor de kwartfinales van het US Open geplaatst. De 25-jarige Rus versloeg de Brit Daniel Evans (ATP-27) met 6-3, 6-4 en 6-3. Daar had hij een uur en 43 minuten voor nodig.

Bron: BELGA

Het werd een aangename partij, met veel actie aan het net. Dat liet Medvedev toe om mooie plaatsballen te spelen en te lobben. Evans onderging de wet van de sterkste: Medvedev had heel de wedstrijd lang de bovenhand. De Rus sloeg in set een alleen al 11 aces. Evans kon maar een keer door de opslag van Medvedev gaan: in de tweede set hing hij de bordjes gelijk op 3-3. 

In de volgende ronde treft Medvedev de Nederlander Botic Van de Zandschulp. Die 25-jarige kwalificatiespeler, 117e op de wereldranglijst, versloeg verrassend  de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-17) in vijf sets: 6-3, 6-4, 5-7, 5-7 en 6-1 na vier uur en twintig minuten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over US Open

Video

Keuze van de redactie