Elina Svitolina heeft geen kind aan Simona Halep en plaatst zich voor kwartfinales US Open

Svitolina balt de vuist: de kwartfinale is binnen. ©  USA TODAY Sports

Elina Svitolina (WTA-5) heeft zich zondag in New York geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. Ze deed dat door de Roemeense  Simona Halep (WTA-13) met tweemaal 6-3 te verslaan. De 26-jarige Oekraïense is in topvorm: vorige week won ze nog in Chicago en ze is nu al negen wedstrijden ongeslagen op hardcourt. Wie houdt haar nog van de eindzege?

Bron: BELGA

In de wedstrijd tegen Halep maakte Svitolina gebruik van de onregelmatigheid van haar tegenstander. Halep maakte 22 unforced errors en gooide bij 4-3 haar racket uit woede op grond. De Roemeense verloor haar volgende servicegame waardoor Svitolina de eerste set kon binnenhalen.

In de tweede set ging de Oekraïense door op haar elan. Halep ging de mist in tijdens de rally’s en verloor drie keer op haar eigen opslag. 

De frustratie was groot bij Simona Halep. ©  AFP

“Ik ben blij met deze overwinning, het was een geweldige wedstrijd. Ik wist dat Simona een echte strijdster was,” aldus Svitolina, die brons haalde op de Olympische Spelen. 

Svitolina haalde in 2019 al is de halve finales op het US Open. Ze neemt het in de kwartfinale op tegen ofwel de Duitse Angelique Kerber (WTA-17) of de Canadese Leylah Fernandez (WTA-73), die verrassend de Japanse Naomi Osaka (WTA-3) uitschakelde.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over US Open

Video

Keuze van de redactie