Betalingsproblemen voor Campenaerts en co: Qhubeka NextHash wacht op sponsorgeld

Het management van Qhubeka NextHash heeft renners en staf maandag laten weten dat er problemen zijn met de betalingen van de lonen voor augustus. Website Cyclingnews had inzage in een mail die de ploegleiding daarover rond stuurde. “We hebben een onverwachte vertraging bij de betaling van de partners”, zo gaat de tekst. “We wachten op de storting van het sponsorgeld op onze Nederlandse bankrekening om de salarissen van augustus te betalen.”

In de Benelux Tour benadrukt Victor Campenaerts dat hij tot op heden altijd correct is betaald en dat de ploegleiding de mail preventief stuurde. “Onze lonen worden altijd op de tweede of derde van de volgende maand betaald. Het loon voor augustus zou op dit moment sowieso nog niet op mijn rekening staan. Verder ben ik hier om te koersen en wil me daar op focussen.”

Qhubeka NextHash zoekt al een paar jaar naar financiële stabiliteit. Afgelopen winter kwam het Zwitserse kledingbedrijf Assos net op tijd aan boord om te kunnen overleven. In de zomer kondigde het team dan een vijfjarig sponsorcontract aan met NextHash, een tradingplatform voor cryptomunten. Voor volgend seizoen zou Premier Tech een nieuwe sponsor worden.(jpdv, bvc)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Qhubeka ASSOS

Video

Keuze van de redactie