Spelers KV Oostende en Zulte Waregem spelen zondag met naam Berrier op shirts, die nadien geveild worden

 ©  BELGA

De spelers van KV Oostende en Zulte Waregem zullen zondagavond (21u) in de slotmatch van de zesde speeldag in de Jupiler Pro League met de naam Berrier op de shirts spelen. Franck Berrier, ex-speler van beide clubs, overleed op 13 augustus ten gevolge van een hartstilstand tijdens het sporten. De Franse aanvallende middenvelder werd 37.

Bron: BELGA

LEES OOK. KV Oostende neemt op prachtige wijze afscheid van overleden Franck Berrier

KV Oostende speelt zondag zijn eerste thuiswedstrijd sinds het overlijden van Berrier. En dat wil KVO niet onopgemerkt voorbij laten gaan. 

“Na de wedstrijd worden de shirts te koop aangeboden via een veiling”, zo klinkt het. “De opbrengsten gaan naar de diensten cardiologie van de ziekenhuizen AZ Sint-Jan, Campus Henri Serruys en AZ Damiaan. Het geld zal vervolgens worden aangewend om enkele sessies basisreanimatietechnieken te geven aan zowel de A-kern als de jeugdploegen. Zo leren ze hoe ze adequaat kunnen reageren, óp én náást het veld, als er zich iets zou voordoen. Zulte Waregem kiest er tevens voor om de opbrengst te investeren in EHBO-opleidingen voor supporters, vrijwilligers, spelers en jeugdmedewerkers. Daarnaast gaat de andere helft van de opbrengsten naar VZW Hartekinderen, de vereniging voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een aangeboren hartafwijking en hun families.”

Voor de aftrap van de wedstrijd is zondagavond een minuut applaus voorzien ter ere van Berrier. De aftrap wordt genomen door zijn ex-ploegmaats en vrienden Kevin Vandendriessche, Sébastien Siani, Xavier Luissint, Jérémy Dumesnil en Baptiste Schmisser.

Berrier speelde in zijn carrière 155 wedstrijden voor KV Oostende en 127 voor Zulte Waregem.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer