Bokslegende Manny Pacquiao verliest na twee jaar afwezigheid wereldtitelgevecht van Yordenis Ugas

 

 ©  ISOPIX

De Filipijnse bokslegende Manny Pacquiao is er zaterdag niet in geslaagd de Cubaan Yordenis Ugas te onttronen als WBA-kampioen bij de weltergewichten. Hij verloor de kamp voor ruim 17.000 toeschouwers in de T-Mobile Arena in Las Vegas op punten (115-113, 116-112, 116-112).

Bron: BELGA

Voor de 42-jarige Pacquiao was het zijn terugkeer in de ring na twee jaar afwezigheid. Mogelijk neemt hij nu definitief afscheid van de bokssport. “Ik weet het nog niet”, antwoordde hij na afloop op de vraag wat zijn toekomstplannen zijn.

Pacquiao is sinds 2016 senator in zijn thuisland en wordt genoemd als mogelijke kandidaat voor de presidentsverkiezingen in mei 2022. De Filipijn is met wereldtitels in acht verschillende gewichtsklassen, een unicum, een levende legende. ‘Pac-Man’ verloor zaterdag voor de achtste keer in zijn carrière (tegen 62 zeges en twee onbesliste kampen).

De 35-jarige Ugas is WBA-titelhouder sinds september 2020. Zijn doel is het verenigen van de weltertitels. Daarvoor moet hij nu voorbij de Amerikaan Errol Spence, de kampioen bij de IBF en WBC.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie