WK Ironman Hawaï alweer uitgesteld: “Er is in oktober geen haalbare manier om het te organiseren”

Bart Aernouts tijdens de Ironman van Hawaï in 2019 

Bart Aernouts tijdens de Ironman van Hawaï in 2019 ©  BELGA

Corona trekt voor het tweede jaar op een rij een dikke streep door de Ironman van Hawaï, de hoogmis van het langeafstandstriatlon. Door de hoge besmettingscijfers op het Amerikaanse tropische eiland wordt het WK triatlon uitgesteld tot 5 februari 2022. De wedstrijd had plaats moeten vinden op 9 oktober.

Maarten Delvaux

Het WK Ironman in Hawaï vindt traditioneel plaats op de tweede zaterdag van oktober. Vorig jaar werd de legendarische triatlon ook al uitgesteld naar februari van dit jaar, om dan uiteindelijk afgelast te worden. Dit jaar zag de situatie er beter uit. Steeds meer atleten geraakten gekwalificeerd. Onder andere onze landgenoten Bart Aernouts en Pieter Heemeryck behaalden hun ticket voor Hawaï. Maar de laatste weken ging het pijlsnel bergaf met de coronacijfers op het Amerikaanse eiland.

“De heropleving van het virus en de nieuwe Delta-variant hebben een aanzienlijke impact gehad op de eilandgemeenschap van Hawaï. Gecombineerd met substantiële grenssluitingen en reisbeperkingen voor gekwalificeerde atleten, is er in oktober geen haalbare manier om het Ironman wereldkampioenschap te organiseren”, aldus Andrew Messick, President van The IRONMAN Group.

Meer over Ironman Hawaï

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie