Einde seizoen voor triatleet Jelle Geens na polsbreuk, Marten Van Riel wordt vierde in World Series Montreal

 

 ©  BELGA

Triatleet Jelle Geens kent heel wat pech dit jaar. Nadat hij op de voorbije Olympische Spelen niet aan de individuele triatlon mocht deelnemen door een positieve coronatest, moet hij nu door een polsbreuk die hij opliep in Montreal verstek geven voor de rest van het seizoen. Marten Van Riel werd net zoals in Tokio opnieuw vierde.

Jens Heylen

Na Tokio was Montreal dit weekend de volgende afspraak voor triatleten Jelle Geens en Marten Van Riel. Geens, die er twee jaar geleden al zijn eerste grote wedstrijd won, was ook nu goed op weg om dat te verwezenlijken. Vrijdag plaatste hij zich in de kwalificaties eerst vlot voor de finales, die bestaan uit korte wedstrijden waarin de tien laatste atleten niet meer doorgaan naar de volgende ronde. In de eerste finale was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede kwam Geens ten val. Tijdens het lopen raakte een Duitse triatleet namelijk de achterkant van zijn voet waardoor hij op de grond viel. Geens finishte uiteindelijk nog veertiende. Na afloop kwam de diagnose in het ziekenhuis: gebroken pols, waardoor hij niet alleen de Grand Final van volgende week in Edmonton moet laten schieten, maar ook een kruis moet maken over het resterende seizoen.

In een Instagrampost liet Geens het slechte nieuws al weten. “Gisteren in de eliminator, toen ik in de top 10 liep met een ticket voor de finale in handen, raakte een andere triatleet de achterkant van mijn voet. Ik viel hard. Ik kon nog veertiende worden, maar mijn rechterpols was heel pijnlijk. Na mijn positieve coronatest en mijn gemiste individuele olympische race is dit een nieuwe grote ontgoocheling. Wij triatleten trainen zo hard en offeren veel op. Om dan de ene na de andere teleurstelling op te lopen, is niet makkelijk te aanvaarden”, aldus Geens.

Marten Van Riel kon zijn wedstrijd wel gewoon uitlopen, maar moest daarin tevreden zijn met (alweer) een vierde plek. Het Franse drietal Coninx, Luis en Bergere was net iets sterker.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie