Pieter Heemeryck strandt net naast podium van Ironman Frankfurt, maar kwalificeert zich voor het eerst voor Hawaï

 

 ©  EPA-EFE

Pieter Heemeryck is er zondag in Frankfurt net niet in geslaagd op het podium te eindigen in het Europees kampioenschap Ironman. Toch verzekerde de 31-jarige Leuvenaar zich van een van de vier kwalificatieplaatsen voor de legendarische triatlon van Hawaï op 9 oktober in Kona.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Heemeryck legde de 3,8 km zwemmen, 182 km fietsen en 42,195 km lopen af in 8u07:11. Tijdens het fietsen (tussen km 30 en 130) lag hij een tijdje aan de leiding, maar hij werd ingehaald door de Zweedse winnaar van de race, Patrik Nilsson (7u57:21), Kristian Hogenhaug uit Denemarken (8u00:18) en David McNamee uit Schotland (8u02:29).

“Ik ben zo blij dat ik eindelijk zonder pijn kan lopen”, reageerde de Belgische triatleet op zijn sociale media. Heemeryck kampt al sinds het begin van het seizoen met een lastige rugblessure. “Ik liep zoals ik wilde, maar ik eindig toch op de vierde plaats. Ik heb nog veel te leren op deze afstand. Ik ben erg blij dat ik me voor de eerste keer heb kunnen kwalificeren voor Kona. Een kinderdroom die uitkomt.”

Meer over Ironman Hawaï

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie