Comeback in mineur: Simona Halep al na één wedstrijd uitgeschakeld op WTA-toernooi Montreal

 ©  AP

De comeback van Simona Halep (WTA 13) op het WTA 1.000-toernooi in het Canadese Montreal (hard/1.835.490 dollar) heeft amper een wedstrijd geduurd. De Roemeense, die de afgelopen maanden op de sukkel was met de kuit, verloor haar eerste wedstrijd tegen de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 28) in drie sets: 2-6, 6-4 en 6-4. Het duel duurde 2 uur en 47 minuten.

Maarten VanhoofBron: BELGA

De 29-jarige Halep kwam begin mei voor het laatst in actie op het WTA 1.000-toernooi in Rome, waar ze zich in de tweede ronde blesseerde aan de kuit. Nadien moest ze onder meer passen voor Roland Garros, Wimbledon en de Olympische Spelen in Tokio. In Montreal maakte de tweevoudige grandslamwinnares (Roland Garros 2018 en Wimbledon 2019) haar comeback in de tweede ronde, maar die duurde dus maar een wedstrijd. Als zesde reekshoofd was de Roemeense vrij in de eerste ronde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook voor Elina Svitolina (WTA 5), op de Spelen nog goed voor het brons, is het toernooi voorbij. De Oekraïense, het derde reekshoofd, verloor in de tweede ronde van de Britse Johanna Konta (WTA 41) in drie sets: 3-6, 6-3 en 6-2.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Simona Halep

Video

Keuze van de redactie