Borstvoedingsweek brengt mama’s en hun baby’s samen op verschillende bankjes in het land

 ©  Shutterstock

Van zondag 1 tot en met zaterdag 7 augustus is het wereldwijde borstvoedingsweek. Fotograaf Josefien Tondeleir, bezielster van de site thebreastfeed.be, roept in het kader van deze themaweek mama’s en hun baby’s op om samen te komen voeden op bankjes in Vlaamse steden.

Hanne Vandenweghe

Haar initiatief kreeg de naam I want to breast free mee, een knipoog naar de hit van Queen, en wil het stigma rond borstvoeding geven in het openbaar doorbreken. Speciaal voor de borstvoedingsweek heeft Tondeleir overal in Vlaamse steden bankjes uitgezocht, waarop mama’s en baby’s tijdens een voedingsmoment “een krachtig signaal kunnen uitsturen naar de buitenwereld.”

Enkele bankjes staan in het Gentse Citadelpark, nabij de kiosk. Op woensdagochtend 4 augustus mogen de dames en hun oogappels een uur lang een plekje inpalmen. “Tijdens borstvoedingsweek willen we de schoonheid van borstvoeding extra in de kijker zetten en een mogelijkheid creëren voor borstvoedende moeders om zich te verbinden met elkaar. Laat ons allen samen een wolk van liefdevolle energie doen opstijgen boven het Citadelpark door gezamenlijk te voeden, in het park”; luidt de boodschap op de evenementpagina op Facebook.

Het doel is om op elk bankje een borstvoedende mama te plaatsen, twee mag ook. “Er zijn in totaal iets minder dan 150 bankjes te bezetten. We hopen zo meer aandacht te krijgen voor borstvoeding in het openbaar”, staat er nog. Mama’s zijn welkom vanaf 9 uur om kennis te maken. Het borstvoedingsmoment is gepland tussen 10 en 11 uur. Op hetzelfde tijdstip kunnen mama’s uit Antwerpen naar Park den Brandt. Op donderdag 5 augustus verwelkomen Hasseltse en Leuvense bankjes kersverse mama’s.

Meer informatie over de verschillende evenementen en exacte locaties vind je via de sociale mediakanalen Instagram, Facebook en thebreastfeed.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer