Twee keer geklopt door Titmus, maar nu heeft geëmotioneerde Katie Ledecky eindelijk zesde olympisch goud beet

 

 ©  EPA-EFE

Katie Ledecky heeft woensdag in Tokio een zesde olympische titel op haar palmares gebracht. De 24-jarige Amerikaanse won de 1.500 meter vrije slag, voor het eerst op het olympisch programma, in 15:17.34. Haar landgenote Erica Sullivan werd in 15:41.41 tweede, de Duitse Sarah Kohler in 15:42.91 derde.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Ledecky opende in 2012 in Londen haar olympisch palmares met goud op de 800 meter vrije slag. Vijf jaar terug won ze in Rio de Janeiro de 200, 400 en 800 meter vrije slag en pakte ze met haar land goud op de 4x200 meter vrije slag en zilver op de 4x100 meter vrije slag.

Op deze Spelen loopt het wat minder. Maandag moest ze op de 400 meter vrede nemen met zilver en eerder op woensdag werd ze op de 200 meter pas vijfde. Twee keer ging de nieuwe Australische zwemkoningin Ariarne Titmus met het goud lopen (lees meer). Donderdag zwemt ze de reeksen van de 800 meter, waarvan de finale zaterdag op het programma staat.

“Na de 200 meter (waarin ze als vijfde eindigde en Ariarne Titmus won) wist ik dat ik de pagina heel snel moest omslaan en in het bad dacht ik alleen maar aan mijn familie. Bij elke slag dacht ik aan mijn grootouders. Het zijn de vier sterkste mensen die ik ken en dat heeft me erdoorheen geholpen. Goud winnen betekent veel. Mensen voelen zich misschien slecht dat ik niet alles win, maar ik wil dat mensen zich meer zorgen maken over andere dingen in de wereld. Mensen lijden echt. Ik ben gewoon trots om een gouden medaille voor Team USA.”

 

 ©  ISOPIX

Meer over Olympische Spelen Live

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie