Brussels Devils vertegenwoordigen België in nieuwe Rugby Europe Super Cup

 ©  Youtube Rugby Europa

Dit najaar, vanaf september, ziet een nieuwe Europese rugbycompetitie voor clubs het daglicht. De Brussels Devils vertegenwoordigen België op het toernooi, dat zich vooral richt tot landen onder de Europese rugbytop.

Bron: BELGA

Aan de eerste editie nemen acht teams deel, die in twee poules verdeeld worden. De ploegen nemen het daarin tweemaal tegen mekaar op. De twee beste teams van elke poule stoten door naar de halve finales, die in april op de agenda staan. De finale volgt in mei.

De Brussels Devils komen uit in de Western Conference en spelen daarin tegen het Nederlandse Delta, het Portugese Lusitanos en het Spaanse Castilla y Leon Iberians. In de Eastern Conference kijken het Georgische Black Lion, het Israëlische Tel Aviv Heat en de Russen van Ienisseï-STM en Lokomotiv Penza elkaar in de ogen. 

Het is de bedoeling dat de Rugby Europe Super Cup de komende jaren verder uitgebreid wordt. “Deze nieuwe Rugby Europe Super Cup zal ervoor zorgen dat het verschil bij de deelnemende landen tussen de nationale competities en internationale toernooien kleiner wordt”, verklaarde World Rugby-voorzitter Bill Beaumont.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen