Geen Olympische Spelen voor Simona Halep: kuitblessure gooit roet in het eten

 ©  REUTERS

Simona Halep (WTA 3) neemt niet deel aan de Olympische Spelen in Tokio (23 juli - 8 augustus). De tweevoudige grandslamwinnares (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019) zal niet tijdig hersteld zijn van haar kuitblessure. Dat maakte de Roemeense maandagavond bekend op Twitter.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Die blessure verhinderde dit jaar ook al haar deelname aan Roland Garros en Wimbledon. “Niets vervult me meer met trots dan Roemenië te vertegenwoordigen, maar jammer genoeg heeft het herstel van mijn kuitblessure meer tijd nodig. Ik heb dan ook de beslissing genomen niet deel te nemen aan de Spelen”, tweette Halep. “Na de ontgoocheling door het misen van Roland Garros en Wimbledon is het overslaan van de Spelen erg moeilijk te verteren, maar ik ben vastberaden sterker terug te keren.”

De 29-jarige Halep kwam begin mei voor het laatst in actie op het WTA 1.000-toernooi in Rome, waar ze zich in de tweede ronde blesseerde aan de kuit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Simona Halep

Video

Keuze van de redactie