Vier Belgische jonkies genomineerd voor prestigieuze Golden Boy Award

 ©  AP

De Italiaanse krant Tuttosport kondigde dinsdag de 100 genomineerden aan voor de Golden Boy Award, de prijs voor de beste speler in Europa onder de 21 jaar. Vier Belgen haalden de selectie: Charles De Ketelaere (Club Brugge), Nicolas Raskin (Standard), Yari Verschaeren (Anderlecht) en Jérémy Doku (Rennes).

Thomas Cami

De Golden Boy Award werd voor het eerst uitgereikt in 2003, toen mocht de Nederlander Rafael van der Vaart de trofee in de lucht steken. Winnaars van de Golden Boy Award hebben meestal een glansrijke carrière voor zich: ook Lionel Messi, Wayne Rooney en Kylian Mbappé hebben de prijs al op de schouw staan.

Naast de vier Belgen werden ook nog twee buitenlandse spelers van Club Brugge genomineerd: Youssouph Badji (19) en Odilon Kossounou (20).

Vorig jaar won Erling Haaland de trofee, en de voornaamste favorieten om de Noor op te volgen zijn Jude Bellingham (Dortmund), Pedri (Barcelona), Ryan Gravenberch (Ajax) Mason Greenwood (Manchester United) en Bukayo Saka (Arsenal). Een voetbaljury met journalisten van onder andere Bild, L’équipe, The Times en Marca zal beslissen welke youngster met de trofee aan de haal gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer