MMA-vechter Conor McGregor troeft voetballers Messi en Ronaldo af en is rijkste sporter van afgelopen jaar

 

 ©  AFP

Forbes maakte vandaag bekend welke sporters het afgelopen jaar het meeste verdiende. Conor McGregor, de Ierse MMA-vechter, troefde zowel Cristiano Ronaldo als Lionel Messi af en staat voor het eerst bovenaan het lijstje. De top 10 rijkste atleten maakten samen meer dan één biljoen dollar. Zelfs een pandemie kan de grootverdieners niet stoppen.

Strahinja Ristovic

Conor McGregor vocht in 2020 één keer, maar verdiende wel het meeste geld van alle atleten. 180 miljoen dollar of 149 miljoen euro kreeg de Ier het afgelopen jaar en dat heeft hij vooral te danken aan zijn whiskey. McGregor was de grootste aandeelhouder van Proper No. Twelve, maar verkocht zijn aandelen voor maar liefst 150 miljoen dollar. In 2018 stond McGregor vierde, maar twee jaar later staat hij op nummer één.

‘The Notorious’ heeft alvast grote plannen met al zijn geld want in de afgelopen weken circuleren er geruchten dat hij Manchester United wil overkopen en dat bevestigde hij op twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lionel Messi verdiende in 2020 130 miljoen dollar (107 miljoen euro) en staat - zoals zo vaak - net boven Cristiano Ronaldo. De Portugees komt aan 120 miljoen dollar (99 miljoen euro). Dak Prescott, een American Football-speler staat vierde, NBA-ster Lebron James van de Los Angeles Lakers vervolledigt de top 5. Neymar haalt de top 5 nét niet en moet tevreden zijn met slechts’ 78,5 miljoen euro...

Top 10:

1. Conor McGregor (MMA) 149 miljoen euro

2. Lionel Messi (Voetbal) 107 miljoen euro

3. Cristiano ronaldo (Voetbal) 99 miljoen euro

4. Dak Prescott (American Football) 89 miljoen euro 

5. LeBron James (NBA) 80 miljoen euro

6. Neymar (Voetbal) 78,5 miljoen euro

7. Roger Federer (Tennis) 74,5 miljoen euro

8. Lewis Hamilton (Formule 1) 68 miljoen euro

9. Tom Brady (American Football) 63 miljoen euro

10. Kevin Durant (NBA) 62 miljoen euro

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Conor McGregor

Video

Keuze van de redactie