Wat een weekend voor Trek-Segafredo: na Milaan-Sanremo nog twee zeges op zondag

 ©  BELGAIMAGE

Wat een weekend voor Trek-Segafredo: na Jasper Stuyven in Milaan-Sanremo op zaterdag, was de ploeg zondag nog eens twee keer aan het feest in Italië. Matteo Moschetti won de Per Sempre Alfredo en Longo Borghini was de beste in de Trofeo Binda.

Matteo Moschetti won de eerste editie van de Per Sempre Alfredo (Ita/1.1). “Per Sempre Alfredo” is een eerbetoon aan Alfredo Martini, die 100 jaar geleden geboren werd en overleed in 2014. Hij leidde als nationale coach Italië naar zes regenboogtruien. Na 162 km was de Italiaan de snelste in Sesto Fiorentino. De 24-jarige Moschetti haalde het in een sprint, die ontsierd werd door een valpartij, voor de Spanjaard Mikel Aristi (Euskaltel-Euskadi) en Samuele Zambelli (Italiaanse selectie).

De koers kon op de belangstelling van twee WorldTourteams rekenen: Team DSM met onze landgenoten Ilan Van Wilder en Henri Vandenabeele, en Trek-Segafredo. De rest van het pak werd gevuld met ploegen uit lagere divisies. Een traditionele vlucht van de dag kwam niet tot stand in Toscane, wel splitte het peloton in twee in de eerste 75 km omwille van de vele hoogtemeters die moesten bedwongen worden. In de vallei klitte alles weer bij elkaar en hielden de sprintersploegen het peloton compact. In de sprint gingen heel wat renners tegen de grond en was het uiteindelijk Moschetti die zijn vijfde profzege in zijn carrière boekte.

 ©  LAPRESSE

Elisa Longo Borghini maakte de hattrick compleet door de 46e editie van de Alfredo Binda Trophy te winnen. De wedstrijd telt voor de WorldTour en is één van de belangrijkste wedstrijden op de wielerkalender voor dames.

Het was een koers waarin het tempo bijzonder hoog lag in het eerste uur en niemand erin slaagde om weg te rijden uit het peloton. Uiteindelijk wist een duo zich los te rukken. Maar veel voorsprong kregen Pauliena Rooijakkers en Tatiana Guderzo nooit van het peloton, dat op het heuvelachtige parcours in stukken brak. Marta Cavalli en Audrey Cordon-Ragot maakten nog de oversteek naar de twee koplopers, maar op 34 km van het eind wist het uitgedunde peloton hen terug te halen.

Het regende daarna aanvallen, onder meer Anouska Koster waagde haar kans. Maar het was Elisa Longo Borghini die een sterk nummertje uit de benen schudde en in de aanval trok op 22 km van het eind. Ze soleerde naar de zege, 1:42 voor een groepje van vijf. Marianne Vos won de sprint om de tweede plek voor Cecilie Uttrup. In 2013 won Borghini ook al de wedstrijd.

Stuyven was dolgelukkig dat zijn voorbeeld navolging kreeg:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (vml)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer