ACOD trekt aan alarmbel over slechte beveiliging op luchthaven Antwerpen: ”Vroeg of laat loopt dit verkeerd af”

Volgens ACOD baart vooral de verouderde en versleten apparatuur van de dienst Controlekamer zorgen. © Victoriano Moreno

ACOD heeft woensdag aan de alarmbel getrokken over de gang van zaken omtrent beveiliging op de luchthaven van Antwerpen. Volgens de socialistische vakbond baart vooral de verouderde en versleten apparatuur van de dienst Controlekamer zorgen. “Het stressniveau is daar al bijzonder hoog en dat wordt nog eens oneindig verergerd door de falende apparatuur”, klinkt het.

neloBron: Belga

ACOD zegt al meermaals formeel en informeel zijn ongenoegen te hebben geuit over de mankementen, maar dat zou nog niet tot een oplossing hebben geleid.

“Poorten kunnen niet naar behoren of helemaal niet bediend worden en moeten met de regelmaat van de klok (tijdelijk) hersteld of opgelapt, om het dan na enkele dagen opnieuw te begeven”, stelt de vakbond.

”Vandaag blokkeren ze omdat het te nat is, morgen omdat het te heet is en overmorgen zal er wel een andere reden zijn. Soms volstaat een eenvoudige reset, maar even vaak lukt ook dat niet. Beveiligingsagenten moeten dan gestoord worden tijdens hun regulier werk om de poorten manueel te bedienen.”

Ook de camera‘s vallen regelmatig uit, waardoor ook die dan gereset moeten worden. Dat maakt de beveiligingsagenten op dat moment ’doof en blind’.

Volgens ACOD ontbreken simpelweg de budgetten om aan het euvel te verhelpen. “Op die manier wordt de veiligheid van de luchthaven van Antwerpen op het spel gezet”, meent de vakbond. ”Vroeg of laat loopt dit verkeerd af.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus