Rochas stelt met Charles de Vilmorin piepjonge creatief directeur aan

 ©  ISOPIX

Het Franse mode- en parfumhuis Rochas heeft eindelijk een nieuwe creatief directeur beet sinds Alessandro Dell’Acqua er eind 2019 de deur achter zich dichttrok. Het opteerde voor vers en vooral jong bloed, want zijn opvolger is de amper 24-jarige Charles de Vilmorin.

flb

Charles de Vilmorin studeerde in 2019 af aan de La Chambre Syndicale de la Couture Parisienne en presenteerde pas drie weken geleden zijn eerste couturecollectie onder zijn eigen naam. Hij wordt de rijzende ster van de Franse modewereld genoemd, krijgt publiekelijk de steun van grote namen als Charles de Castelbajac, Christian Lacroix en Jean-Paul Gaultier en verzilvert dat nu met een aanstelling tot creatief directeur bij Rochas.

“Ik ben zeer trots dat ik Maison Rochas mag vervoegen. Rochas is een label dat een speciaal plekje in mijn hart heeft. Dat komt enerzijds door mijn persoonlijke familiebanden (zijn tante en schrijfster Louise de Vilmorin was een vriendin van de familie Rochas, nvdr.) met het merk en anderzijds door het erfgoed dat ik zo rijk en inspirerend vind”, zegt de Vilmorin in een eerste reactie. “Ik kan niet wachten om er mijn persoonlijke touch aan te geven en de tradities van dit mooie modehuis te herinterpreteren.”

Rochas werd in 1925 opgericht door Marcel Rochas, die als eerste zakken naaide op jassen en rokken voor vrouwen. Het modehuis kwam in 2002 in de handen van Procter and Gamble terecht, maar die multinational verkocht het in 2015 door aan Interparfums. De Vilmorin zal naast zijn aanstelling als designer bij Rochas ook zijn eigen gelijknamige label behouden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer