Voormalig aanvoerder Russische nationale ploeg veroordeeld na aanvallen ref

 ©  IMAGEGLOBE

Bron: BELGA

Roman Shirokov, voormalig aanvoerder van de Russische nationale ploeg, is veroordeeld tot 100 uur gemeenschapswerk omdat hij afgelopen zomer tijdens een amateurwedstrijd in Moskou een scheidsrechter in elkaar heeft geslagen. Een rechtbank in de Russische hoofdstad legde hem tevens een boete van ongeveer 1.100 euro op.

Op een filmpje was medio augustus te zien hoe de 39-jarige voormalige middenvelder ref Nikita Danchenkov een klap in het gezicht verkocht nadat hij een rode kaart had gekregen. Daarna trapte Shirokov de op de grond liggende scheidsrechter nog eens op het hoofd. Op Instagram verontschuldigde Shirokov zich nadien voor “de ongepaste handeling”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In zijn lange carrière speelde Shirokov voor heel wat Russische teams. In 2008 won hij met Zenit Sint-Petersburg als ploegmaat van Nicolas Lombaerts de UEFA Cup. Hij verzamelde 57 caps voor de Russische nationale ploeg. In 2016 beëindigde Shirokov zijn profcarrière bij CSKA Moskou.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen