Verrassing: nieuw seizoen ‘De mol’ is al ingeblikt (en coronaproof)

 

Sinds de ontmaskering van Alina (21) in april kropen de makers van ‘De mol’ weer ondergronds. De hele tijd bleef het stil rond een nieuw seizoen, en of dat in coronatijden wel kon. Nu verklapt Gilles De Coster (39) dat het vervolg er komt. Meer zelfs, de nieuwe reeks is al ingeblikt.

“Blij en opgelucht.” Zo voelt presentator Gilles De Coster zich, nu hij eindelijk met nieuws over De mol naar buiten kan komen. Het negende seizoen is met succes afgerond en komt in het voorjaar op tv. “Ik kreeg de laatste tijd ongelooflijk veel vragen of het wel zou lukken in deze vreemde tijden”, zegt De Coster. “Wel, het antwoord is: ja. We zijn net terug van de opnames. Opnames met heel veel veiligheidsmaatregelen. Met bubbels, sociale afstand, mondmaskers en testen. Zeker geen evidentie, maar het is gelukt.”

LEES OOK. Wat betekent corona voor toekomst ‘De mol’? “Er zijn wel onzekerheden, ja”

De opnameploeg werkte volgens een veiligheidsprotocol en nam ook een coronamanager mee. Die was verantwoordelijk voor het naleven van de afspraken en zag erop toe dat alle kandidaten en crew zich hielden aan hun strikt afgescheiden bubbels.

Of de opnames in binnen- of buitenland plaatsvonden, wil De Coster nog niet kwijt. Ook de namen van de kandidaten blijven voorlopig geheim. Die werden dit jaar geselecteerd uit bijna 30.000 geïnteresseerden, waarvan 10.000 inschrijvingen werden weerhouden en 200 mensen bij de makers op gesprek mochten. In volle coronacrisis blijkt de populariteit van De mol dus nog toe te nemen: in 2019 schreven zo’n 14.000 kandidaten zich in.

LEES OOK. Meer dan 30.000 kandidaten voor ‘De mol’: vanwaar komt die stormloop ineens?

 (DVG)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over De mol

Video

Keuze van de redactie