Corona-uitbraak bij Rode Duivels U17: liefst veertien spelers testen positief, Genk zwaar getroffen

Ook de Genkse A-kernspeler Pierre Dwomoh moet minstens een week in quarantaine. ©  BELGA

Zaterdag werd de interland Duitsland-België voor U17 afgelast wegens een coronabesmetting bij de Belgische nationale ploeg, dat werd bevestigd door de Belgische voetbalbond. Inmiddels blijken liefst 14 van de 22 Belgische spelers en drie van de zeven stafleden getroffen door Covid-19, zo schrijft Het Belang van Limburg. Daarbij liefst zeven spelers van KRC Genk, waaronde Pierre Dwomoh die deel uitmaakt van de A-kern.

Marnik Geukens/Jeroen Fisette/Kristof Liberloo/Gunter SchoofsBron: Het Belang van Limburg

België en Duitsland zouden mekaar twee keer treffen voor een oefeninterland in het Duitse Harsewinkel (Nordrhein-Westfalen). Donderdag verloren de Belgen met 5-3 maar het tweede duel, dat zaterdag om 11 uur moest worden afgewerkt, werd vrijdagavond afgelast. De Duitse voetbalbond verklaarde op haar website dat twee Belgische spelers vrijdag een positieve coronatest hadden afgelegd en de Belgische ploeg de toestemming had gekregen om naar huis terug te keren. Bij de Duitsers testte niemand positief.

Genk zwaar getroffen

Intussen vernam onze zusterkrant Het Belang van Limburg dat het coronavirus zich supersnel verspreidde onder de Belgische spelers. Maar liefst 14 van de 22 spelers en 3 van de 7 stafleden blijken besmet. Slechts één speler had koorts, alle anderen vertoonden geen ziektesymptomen. KRC Genk vaardigde tien spelers af, waarvan er zeven asymptomatisch besmet blijken. Onder hen ook A-kernspeler Pierre Dwomoh. Ook een speler van STVV testte positief. Bij de start van de oefenstage testte iedereen nog negatief.

De Belgische delegatie keert met twee bussen terug naar huis: eentje met personen die positief testten en een andere met iedereen die negatief testte. De spelers die positief testten, worden zeven dagen in quarantaine geplaatst en kunnen dan na een nieuwe negatieve test de trainingen hervatten.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer