Scheidsrechter “vreest voor carrière” nadat ex-ploegmaat van Axel Witsel hem het ziekenhuis in slaat: “Diep geschokt”

Roman Shirokov (39) heeft zich op schandalige wijze gedragen tijdens een vriendschappelijk voetbaltoernooi. De 58-voudig Russisch international ging over de rooie toen hij geen penalty kreeg en sloeg de scheidsrechter van dienst het ziekenhuis in.

Vincent Van Genechten

Shirokov stopte in 2016 na het EK met voetballen. Op zijn palmares staan onder anderen drie Russische titels en een UEFA Cup. Hij speelde onder meer voor Zenit Sint-Petersburg, CSKA Moskou en Krasnodar. Bij Zenit was de gewezen middenvelder ploegmaat van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts. Bij Rusland was hij een tijd lang kapitein.

Shirokov (links) naast Witsel en Lombaerts. ©  BELGAIMAGE

Geen wonder dus dat hij mee mocht doen aan de Moskou Celebrity Cup. Daarbij speelde hij mee met MatchTV, een televisiezender waar hij analist is. Maar toen Shirokov geen strafschop kreeg tijdens een van de vriendschappelijke wedstrijdjes, ging hij compleet door het lint. Met scheidsrechter Nikita Danchenko als slachtoffer.

Die hield een gescheurde wenkbrauw over aan het incident. “Ik ben vierenhalf uur in het ziekenhuis behandeld, maar gelukkig gaat het naar omstandigheden goed”, aldus Danchenko op zijn Instagram-account. “Ik ben iedereen ontzettend dankbaar voor de vele steunbetuigingen. Dit zijn moeilijke momenten voor mij en mijn naasten.”

“Diep geschokt”

Dmitry Shnyakin, de aanvoerder van het team waarvoor Shirokov speelde, reageerde furieus op het wangedrag van Shirokov. “Ik ben diep geschokt en schaam me ontzettend. Hier zijn geen verzachtende woorden voor.”

Een dag later kwam Shirokov zelf met excuses. “Ik wil me bij Nikita excuseren voor mijn ongepaste gedrag. Dat ik geen penalty en vervolgens een rode kaart kreeg, had nooit een reden mogen zijn om me op deze manier te gedragen. Ik hoop dat Nikita snel herstelt en wil me eveneens excuseren tegenover de organisatie van het toernooi, MatchTV, mijn medespelers en het publiek.”

Volgens Artur Petrosyan, een bekende Russische voetbaljournalist, is Danchenko van plan om aangifte te doen tegen de gewezen international. “Maar hij vreest voor het einde van zijn carrière als scheidsrechter omdat Shirokov te veel connecties heeft”, klinkt het.

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen