Na één speeldag is de beer al los in Rusland: refs moeten aan de leugendetector, voorzitter dreigt zijn club uit competitie te halen

Na amper één speeldag staat de Russische voetbalcompetitie al op stelten. Alles heeft te maken met het 2-2-gelijkspel van Spartak Moskou tegen Sochi van zondagavond. Daar kregen de bezoekers uit Sochi twee hoogst discutabele penalty’s, waardoor de thuisploeg in de laatste minuut de zege nog uit handen gaf.

Wim Conings

Bij Spartak, waar ze zich vorig seizoen ook al benadeeld voelden door de ref, stonden ze op hun achterste poten - voorzitter en eigenaar Leonid Fedun liet meteen na de wedstrijd witheet van woede optekenen dat hij zijn team zou terugtrekken uit de competitie. “We hebben hen niet nodig. Morgen (maandag, nvdr) kondig ik aan dat we niet meer meedoen aan deze competitie. Laat ze maar verder spelen zonder Spartak. Schrijf dat zo maar op”, noteerde het Russische Sport Express.

Uiteindelijk lijkt het niet zover te komen. Na een gesprek met voorzitter van de Russische voetbalbond Alexander Dyukov zou Fedun zijn bijgedraaid.

Intussen worden wel vragen gesteld bij het optreden van de hoofdref en de videoref, die niet ingreep bij de twee strafschopfases. Voorzitter van de scheidsrechterscommissie Ashot Khachaturyants bevestigde inmiddels al dat scheidsrechter Vasily Kazartsev en zijn video-assistent Alexei Eskov zullen worden opgeroepen voor tests met een leugendetector. Dat is overigens geen unicum in de Russische Premier League, waar in het verleden nog al drie refs op die manier ‘gecontroleerd’ werden.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen