Doelman van amper 16 jaar wordt geraakt door bliksemschicht en ligt in coma: “Gelukkig handelde iedereen zeer snel”

Schokkende beelden uit Rusland. De amper 16-jarige Ivan Zaborovsky, doelman bij Znamya Truda, raakte zwaargewond toen hij op training werd geraakt door de bliksem.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

Zaborovsky liep in de buurt van de grote rechthoek toen hij plotseling geraakt werd door een bliksemschicht. De keeper, die op doel wilde trappen, viel meteen tegen de grond.

De Russische tiener wordt momenteel in een kunstmatige coma gehouden, maar zou volgens zijn club langzamerhand aan de betere hand zijn. Omdat er direct eerste hulp werd toegediend en hij meteen met een ambulance werd afgevoerd naar het ziekenhuis, heeft hij het incident vooralsnog kunnen overleven.

“Iedereen handelde zeer snel, zeer professioneel. De ambulance arriveerde al na acht minuten”, aldus Znamya-directeur Igor Mayorov. “Er was een beetje bewolking, maar geen regen of wind. Had het geonweerd, hadden we zeker niet getraind. Maar zijn situatie is onder controle, al is het nog steeds afwachten op enkele onderzoeken. Maar als je hem iets vraagt, reageert hij met zijn ogen. We bekijken het positief en denken dat hij opnieuw zal kunnen voetballen.”

Znamya Truda werd opgericht in 1909 en is daarmee de oudste voetbalclub van Rusland. Het speelt momenteel in de derde klasse.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen