Bingoal – Wallonie Bruxelles van Jelle Vanendert is opnieuw en route: “Het is vooral veel echter en toffer”

De kop is eraf. Bingoal-Wallonie Bruxelles van Jelle Vanendert startte gisteren als eerste wegploeg opnieuw met de groepstrainingen. “In vier verschillende plaatsen van het land, naargelang de regio waar ze wonen”, zegt ploegmanager Christophe Brandt. “Het was leuk. Iedereen was blij dat ze samen konden trainen.”

Hugo Coorevits

Vrijdag al trokken de crossers van Pauwels Sauzen-Bingoal op pad, maar in tegenstelling tot de veldrijders deelde Brandt zijn wegploeg bij de groepstraining op in vier kernen. “We vertrokken vanuit Olne, waar ik woon, vanuit Blegny, vanuit Jambes (in de buurt van Namen, nvdr.) en vanuit de Kortrijkse deelgemeente Marke voor een groepstraining van vijf uur. De jongens reden van bij zich thuis met de fiets naar een neutrale plek en vandaar startten we met één begeleider voor een tocht van 135 tot 150 kilometer. We volgden alle regels: afstand, eigen bidons, ontsmettingsgel in de auto, handschoenen. Het is de bedoeling dat we twee keer per week zo’n training houden binnen dezelfde regio’s, maar op een ander parcours. Zo laten we ook de groep opnieuw naar elkaar toegroeien.”

Tweede fase

De tweede fase van de groepstrainingen, in kleine kernen, begint op 9 juni. “Dan delen we voor het eerst de kernen anders in: de Ardennencoureurs en de renners voor de kasseiklassiekers gaan dan op hun specifieke terrein trainen. Tegen die tijd hopen we ook iets meer duidelijkheid te hebben over het programma dat we effectief kunnen rijden”, zegt Brandt. “De Ronde van Tsjechië rijden we zeker, maar we hopen ook op de Ronde van Portugal. Voor Proteams is dat nog iets minder duidelijk dan voor de World Tour-ploegen.”

Jelle Vanendert was gisteren na de training alvast opgetogen. “Het is vooral direct veel echter en toffer. Ik voel het dat ik een kleine 3.000 hoogtemeters in de Ardennen in de benen heb. We reden bekende hellingen op, maar dan meestal van een andere zijde die we in de koersen beklimmen. Het is nog één week Spielerei. Vanaf 1 juni is het gericht werken naar de juiste conditie toe, maar dit is alvast al een volgende stap. Het was drie maanden geleden verdorie dat we samen kwamen. Tijdens de lockdown was het anders, hé. Je stond op en dacht: Bon, ik heb vandaag goesting in de mountainbike. Een andere dag vertrok je dan voor een superlange tocht. Nu konden we elkaar al eens testen en we hadden heel wat te vertellen ook.” (hc)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen