Vrouw van Noel Gallagher doet boekje open over schoonbroer

© Photo News

Sara McDonald (48), de vrouw van zanger Noel Gallagher (52), heeft zich voor het eerst uitgesproken over de vete tussen haar man en zijn broer Liam. In de Britse editie van Vogue zegt ze doodsbang te zijn dat haar kinderen in de vete betrokken zullen raken.

De vete tussen de Gallagher-broers duurt nu al jaren. In 2009 ging hun band Oasis uit elkaar en de twee kunnen sindsdien niet meer bij elkaar in de buurt komen. McDonald vreest dat haar kinderen, Donovan (12) en Sonny (9), betrokken zullen geraken. “Donovans nieuwe vrienden op school begrijpen niet waarom hij zijn nonkel nog nooit ontmoet heeft en daarom is hij beginnen googelen. Ik heb hem gezegd: ‘je moet stoppen. Je gaat vreselijke dingen lezen over ons.’ Ik wil niet dat mijn jongens denken dat dit een normale relatie tussen broers is.”

LEES OOK. Liam Gallagher vergelijkt schoonzus en Noel met seriemoordenaars: “Jij bent door en door slecht”

McDonald heeft schrik dat Liam ook haar zonen zal lastigvallen. Twee jaar geleden had Liam zich al vijandig uitgelaten over zijn nichtje Anaïs (20), Noels dochter uit zijn eerste huwelijk. “Anais had een relatie met Liam toen ze nog opgroeide en dat haar nonkel dan naar haar verwijst als ‘fucking kind’. Ik vraag mezelf af hoe lang het nog duurt voordat hij achter Sonny en Donovan aangaat.”

De vrouw van Noel verzamelde over de jaren heen alle kwetsende uitspattingen van Liam en vertelt in vogue over een specifiek voorval. De relatie tussen de twee broers werd steeds moeilijker en dat escaleerde enorm in een hotelkamer. “Ze rolde door de kamers als gekko’s. Noels shirt was in stukken gescheurd. We gingen weg, maar ik realiseerde me dat mijn handtas nog in de kamer lag. Noel klopte op de deur waarop Liam de tas in de gang wierp. Het werd gewoon onhoudbaar.”

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Noel Gallagher

Video

Keuze van de redactie