Kazachse kapitein verwacht spannend duel tegen België in de Fed Cup

Kim Clijsters traint momenteel mee met de Belgische Fed Cup-delegatie.

Kim Clijsters traint momenteel mee met de Belgische Fed Cup-delegatie. © Photo News

België en Kazachstan strijden deze week in Kortrijk om een plaats in de finaleweek van de hervormde Fed Cup. Dias Doskarayev, kapitein van het Kazachse team, verwacht een evenwichtig duel. “Het zal afhangen van een paar punten”, vertelde hij dinsdag tijdens een persmoment in Sportcampus Lange Munte, waar de ontmoeting plaatsvindt.

“We hebben ons goed voorbereid en we zijn er klaar voor. We zijn al een paar keer dicht bij een plaats in de Wereldgroep geweest en dit is een mooie kans voor ons, ook al spelen wij buitenshuis tegen een sterke ploeg als België. In Fed Cup is alles mogelijk en we kennen onze tegenstanders heel goed. Onze meisjes speelden al vaker tegen Elise Mertens en Kiki Bertens (sic).”

Niet Bertens, maar Flipkens

Waarop de Kazachse kapitein zijn uitschuiver meteen rechtzette. “Ik bedoel uiteraard Kirsten Flipkens (lacht). Maar ik keek pas nog naar een wedstrijd van een van onze meisjes (Diyas, red) tegen Bertens op de Australian Open.” De Kazachse nummer één Elena Rybakina (WTA 25) is er niet bij in Kortrijk omdat haar naturalisatie nog te recent (in 2018) gebeurde. De voormalige Russische is pas volgend jaar speelgerechtigd. Daardoor leidt Yulia Putintseva (WTA 34) het team en zal ook Zarina Diyas (WTA 63) aantreden in het enkel. Geen van beiden speelde al tegen Elise Mertens (WTA 19), maar ze wonnen beiden wel al van Kirsten Flipkens (WTA 81).

Clijsters traint mee

Kim Clijsters traint in Kortrijk mee met de Belgische selectie, maar zal geen wedstrijden spelen. Al kan Johan Van Herck volgens zijn Kazachse collega nog verrassen. “De Belgische ploeg heeft nog tot donderdag om haar toe te voegen aan de selectie. Ze is een echte legende, heeft enorm veel ervaring. Voor ons kan het slecht nieuws zijn als ze zou spelen. We weten hoe Mertens, Flipkens, Minnen en Bonaventure spelen, maar bij Clijsters weet je niet wat je kan verwachten. Ze won meteen een grand slam nadat ze mama werd.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Elise Mertens

Video

Keuze van de redactie