Elise Mertens blikt al vooruit richting Fed Cup:”Ik ken Kazachstan eigenlijk niet zo goed”

Elise Mertens kijkt nu vooral uit naar de Fed Cup.

Elise Mertens kijkt nu vooral uit naar de Fed Cup. © AFP

Voor Elise Mertens is de Australian Open voorbij. Na haar exit maandag in de achtste finales van het enkel, ging de Limburgse er een dag later ook uit in het dubbel. Aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka verloor ze met 7-6 (9/7) en 6-2 van de Taiwanese zussen Hao-Ching en Latisha Chan.

“Het is jammer. We haalden niet het niveau dat we hoopten, er waren te veel hoogtes en laagtes”, reageerde Mertens. “Ze speelden heel agressief aan het net en het zijn echte dubbelspeelsters. En wij maakten te veel fouten. We hadden de eerste set kunnen winnen, kregen kansen om te breaken, maar we konden die niet benutten. We zijn competitiebeesten en soms is het frustrerend. Maar niettemin was het een goede Australian Open.”

LEES OOK.Elise Mertens uitgeschakeld op Australian Open: Simona Halep is maatje te groot: “Toch put ik moed uit dit toernooi”

En nu de Fed Cup

Mertens richt het vizier nu op de Fed Cup. Op 7 en 8 februari wacht in Kortrijk een duel met Kazachstan. “Ik ken onze tegenstanders niet heel goed, maar Diyas en Putintseva hebben hier heel goed gespeeld. Op papier lijkt het een land dat niet echt gekend is, maar hun speelsters staan toch goed in de ranking. Ik speelde vaker tegen Putintseva bij de junioren, maar dat is uiteraard een hele tijd geleden. Mijn laatste herinnering aan de Fed Cup was geen meevaller maar we hebben een mooie ploeg en moeten ons kunnen plaatsen voor de eindfase.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Elise Mertens

Video

Keuze van de redactie