Russische voetbalsterren krijgen nieuwe kans na gevangenisstraf voor uit de hand gelopen caféruzie en racisme

Pavel Mamaev achter de tralies. © EPA-EFE

De 48-voudige Russische international Alexander Kokorin wordt door zijn club Zenit Sint-Petersburg tot het einde van het seizoen uitgeleend aan reeksgenoot FK Sochi, zo maakten beide clubs dinsdag bekend.

Vincent Van Genechten

De 28-jarige Kokorin kan zo wat matchritme opdoen, want zijn laatste competitiewedstrijd speelde hij op 7 oktober 2018 tegen FK Krasnodar. Nadien draaide de spits voor bijna een jaar de gevangenis in.

© REUTERS

© AFP

Kokorin en toenmalig Krasnodar-middenvelder en 15-voudig international Mamaev sloegen in oktober 2018 bij een uit de hand gelopen caféruzie een hoge functionaris van het Russisch ministerie van Handel met een stoel in het gezicht. Daarna volgde nog een handgemeen met een collega van het slachtoffer, Denis Pak. Beide voetballers slingerden de man, die van Koreaanse origine is, ook talrijke racistische verwensingen naar het hoofd. Enkele minuten eerder waren de twee voetballers op straat al slaags geraakt met de chauffeur van een tv-presentatrice. Uit bewakingsbeelden bleek duidelijk dat Kokorin en Mamaev op het moment van de feiten dronken waren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In mei vorig jaar kreeg Mamaev zeventien maanden effectieve gevangenisstraf, Kokorin achttien maanden. Medio september werden ze vervroegd vrijgelaten. Kokorin kreeg van Zenit een nieuwe kans, Mamaev vond onderdak bij FK Rostov.

© REUTERS

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen