Vrouw gewond door vuurpijl tijdens concert van Liam Gallagher: “Ik heb littekens voor het leven”

Een vrouw is tijdens een concert van de Britse rocker Liam Gallagher geraakt door een vuurpijl, waardoor haar topje in brand vloog en ze gewond raakte. “Ik ben bang dat de schade blijvend zal zijn”, zegt ze bij BBC. Haar broer is woedend. “Je had mijn zus van mij kunnen afpakken”, schrijft hij op Facebook aan de onbekende dader.

gjs

Meer dan tien jaar geleden was hij de frontman van Oasis, maar vandaag speelt Liam Gallagher solo voor uitverkochte concertzalen. Dat was maandagavond ook zo in de Fly DSA Arena in Sheffield. Voor Stacey Andrew (27) uit het Britse Boston werd het haar allereerste concert ooit met haar vriend Callum Mutton, maar het werd er één in mineur.

Ondanks de veiligheidsmaatregelen waren fans er toch in geslaagd om een vuurpijl binnen te smokkelen. Die werd afgestoken en belandde op het hoofd van Stacey. Daarna viel hij in haar topje. “Ik besefte niet wat er gebeurd was tot de mensen rond mij begonnen te roepen”, zegt ze bij BBC. “Mijn topje stond in brand en een man scheurde het van mijn lijf. Mensen riepen dat ik in brand stond.”

Littekens

Ze liep zo snel ze kon naar de security. “Het was beschamend, ik had alleen mijn beha nog aan. Het Rode Kruis zag ons, maar hun kraantje werkte niet dus moesten ze elders op zoek gaan naar water. De verpleegster heeft me wel goed geholpen, maar eerste hulp was er eigenlijk niet. Volgens mij heb ik littekens voor het leven.”

De bazen van de arena verontschuldigen zich. “Het onaanvaardbare gedrag van die concertgangers met de vuurpijl mag niet zonder gevolg blijven”, zegt Dominic Stokes. De broer van het slachtoffer lanceerde op Facebook al een emotionele oproep om de dader te vinden. “Ik wil zijn naam of gegevens, want hij moet boeten voor wat hij gedaan heeft”, aldus Leon Andrew op Facebook. “Je had mijn zus kunnen afpakken. Ik wil gerechtigheid voor pijn die hij mijn zus heeft aangedaan.”

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie