Sofiane Hanni (ex-Anderlecht) vertrekt bij Spartak Moskou en wordt ploeggenoot van Wesley Sneijder

© Sputnik

Ex-Anderlecht-speler Sofiane Hanni heeft een nieuwe club gevonden. Na achttien maanden bij Anderlecht te hebben gezeten, stond de Franse Algerijn het achttien maanden onder contract bij Spartak Moskou. De 28-jarige aanvallende middenvelder tekende een contract bij Al Gharafa uit Qatar, waar Nederlands recordinternational Wesley Sneijder ook speelt.

Maarten Elst

Hanni kende een succesvolle tijd in België. Bij KV Mechelen klopte de aanvallend middenvelder met zijn ploeg op de deur van play-off 1. Met 27 treffers in 81 wedstrijden was de Franse Algerijn zeer belangrijk voor de Kakkers, die sinds zijn vertrek wegzakten in het klassement.

Anderlecht pikte Hanni op voor 1,6 miljoen euro. De Algerijns international groeide in anderhalf seizoen tijd uit tot een vaste waarde bij Anderlecht. In de achttien maanden dat hij onder contract stond in Brussel kwam hij tot 23 doelpunten in 86 wedstrijden. Het Russische Spartak Moskou kocht Hanni uiteindelijk voor acht miljoen euro.

© BELGA

Bij het Qatarese Al Gharafa, bijgenaamd de Cheeta’s, komt Hanni onder meer Wesley Sneijder tegen. Al Gharafa legt eveneens een bedrag van acht miljoen euro neer om de aanvallend middenvelder los te weken bij Spartak Moskou. De nummer 8 van het afgelopen seizoen in Qatar traint momenteel in Nederland ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie