Franck Berrier stopt met profvoetbal door hartproblemen maar blijft bij KV Mechelen

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Franck Ber­­­rier (34) kreeg slecht nieuws van de dokter: onderzoek wees uit dat de hartproblemen waarmee de Franse middenvelder van KV Mechelen sukkelt niet verbeteren. Dat betekent meteen het einde van zijn actieve voetbalcarrière, Berrier blijft bij Malinwa wel aan boord, hij gaat de scoutingscel mee ondersteunen.

vml

Franck Ber­rier stond al maanden aan de kant als gevolg van een virale infectie op de hartspier. Onderzoek toonde aan dat de pomp­capaciteit van zijn hart niet voldoende is hersteld om aan topsport te kunnen doen. Van cardioloog Brugada kreeg hij te horen dat een gedwongen afscheid onafwendbaar was en dus stopt hij nu op 34-jarige leeftijd met voetballen.

“Het komt er op neer dat Franck Berrier net zoals jij en ik recreatief kan bewegen, maar niet meer aan topsport kan doen. Bovendien is dan het risico te groot”, zo duidt clubarts Robin Vanhoudt.

KV Mechelen laat Franck Berrier echter niet vallen. “Franck zal een nieuwe functie binnen de club opnemen”, zegt Tom Caluwé van de sportieve cel van Malinwa. “Hij zal de scoutingscel mee ondersteunen.”

Berrier speelde in België voor Zulte Waregem (2008-2010 en 2012-2013), Standard (2010-2012) en KV Oostende (2013-2018). Deze zomer verhuisde hij naar KV Mechelen maar daar kwam hij door zijn hartproblemen nooit aan spelen toe.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer